En este grupo En todos

Foro de Mossos d'EsquadraCriminologia i Polítiques Públiques de Prevenció

Daniel
Barcelona, España
Escrito por Daniel Calvo Aduriz
el 28/06/2011

Hola a tothom. Em presento, soc en Daniel i des de ben petit la meva vocació ha sigut pertànyer a algun cos policial i des del desplegament dels Mossos d'Esquadra arreu del país he pensat que és la millor opció pel meu futur.

Ara, en acabar segon de batxillerat, se'm planteja la idea de cursar el grau de Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció a la Universitat Pompeu Fabra. Crec, pel currículum que he pogut veure, que és una carrera prou interessant i dirigida especialment a aquest tema.

M'agradaria que em poguessiu recomanar alguna alternativa i valorar el que tinc pensat per accedir als Mossos. Gràcies!

Ivsama Salavedra Marco
Girona, España
Escrito por Ivsama Salavedra Marco
el 02/07/2011

Hola Daniel!

Moltes carreres tenen aplicacions en l'àmbit de la seguretat. El tema crec que és quin vessant dins de la seguretat és el que et motiva més: científic, inmigració i bandes (sociologia), etc. Hi ha un departament de premsa pel que un llicenciat en periodisme serviria perfectament, i un de protocol pel que se m'acut una carrera com publicitat i relacions públiques...

El que vull dir és que estudiis el que realment t'agrada i t'interessa. I si el que vols és fer carrera policial, ja adaptaràs aquests estudis al que et demani el cos al que opositis. Criminologia és una inmillorable opció si el que t'interessa és la seguretat en general. Un cop dins del cos, et pots especialitzar amb els diferents cursos de formació que ofereixen, i també et pots formar pel teu compte (posgrau, máster, etc si ja tens la carrera). El que sí que és molt i molt clar, és que sempre és millor tenir una carrera feta (sigui quina sigui) que no tenir-la!

Una abrassada!